Longeren, bijna iedere paardeneigenaar doet het wel eens. Met een enkele, of een dubbele longeerlijn. Met hulpteugels, of helemaal zonder. Zoveel verschillende paarden, en zoveel verschillende manieren van longeren. Voor de aanschaf van longeerlijnen ben je bij e-quine.com aan het juiste adres. Onze longeerlijnen en korte trainingslijn zijn gemakkelijk te bestellen in onze webshop.

In onze webwinkel vind je twee typen longeerlijnen: de set met een dubbele longeerlijn en een kortere trainingslijn. De set dubbele lijnen bestaat uit twee aparte lijnen met ieder een lengte van ongeveer 10 meter. Hiermee zijn onze lijnen net iets langer dan de gemiddelde longe, waardoor ze zeer geschikt zijn voor het longeren aan de dubbele lijnen. Daarnaast hebben deze lijnen een verzwaard uiteinde, waardoor ze minder snel in de knoop raken. De lijnen hebben geen lussen aan het uiteinde, zodat je veilig met je paard kunt longeren zonder dat je het risico loopt dat je in de lijn stapt. 

Heb jij of heeft je paard nog geen ervaring met het werken aan de dubbele lijnen? Dan raden we je aan om de eerste keer wat hulp te vragen zodat je zeker weet dat alles goed en veilig verloopt. Je kunt bij ons een cursus ‘werken aan de dubbele lijnen‘ volgen. Ook is het een mogelijkheid om één van onze instructeurs te vragen om je de eerste keer te komen helpen.

Daarnaast bieden we ook een trainingslijn aan in onze webshop. Deze trainingslijn is qua lengte korter dan een gewone longeerlijn, maar weer langer dan een halstertouw. De lengte van de lijn is zo’n 6 meter. Een trainingslijn van e-quine.com is hierdoor uitermate geschikt voor het doen van grondwerk, obstakeltraining of voor trailerladen. Doordat je meer lengte hebt dan bij een halstertouw, kun je veiliger werken en loop je minder snel het risico dat je het paard los moet laten wanneer hij naar achteren rent. Doordat de trainingslijn minder lang is dan een gewone longeerlijn, heb je minder lussen in je handen. 

Onze voordelen

✓ Enige NOC*NSF en KNHS erkende opleiding over paardengedrag!
✓ Jarenlange, specialistische ervaring
✓ Webshop met producten gericht op een veilige omgang
✓ Gratis verzending van producten bij bestelling vanaf € 100,-