Home

Opleiding Instructeur Paard en Gedrag

Opleiding Instructeur Paard & Gedrag

Erkend door de KNHS en NOC*NSF

Wil jij meer leren over het gedrag van paarden? Je eigen kennis uitbreiden, of misschien wel je werk er van maken? Dan is de ORUN niveau 3 opleiding tot Instructeur Paard & Gedrag echt iets voor jou!

Ervaringen van onze deelnemers

Slide “Voor mij was niveau 3 een van de meest waardevolle fases van de opleiding. Naast alle (praktijk)ervaring en kennis die ik op deed tijdens de lesweekenden, heeft het trainen van paarden voor het portfolio ervoor gezorgd dat ik zelfverzekerder en creatiever werd in mijn trainingen. Ook was het portfolio erg handig voor mijn netwerk!” – Lotte de Haan Slide “Dankzij deze opleiding ben ik niet alleen als paardenvrouw, maar ook als persoon enorm gegroeid!” - Paula van de Geest Slide “De opleiding heeft me zoveel moois gebracht: mijn beste vriendinnetje, mijn paard, een (parttime) baan en een onwijs gaaf netwerk van mooie mensen die allemaal dezelfde passie hebben als ik. Mij inschrijven voor de opleiding was een van mijn beste beslissingen de afgelopen paar jaar!” - Marin van Wetering Slide “Een opleiding doen en huiswerk maken is nog nooit zo leuk geweest!” – Maaike Eijs

Wat houdt de opleiding Paard & Gedrag in?

De gedragsuitdagingen waar onze instructeurs mee aan de slag gaan zijn zeer divers. Van paarden die absoluut de trailer niet in willen, tot paarden die hun voeten niet optillen bij de smid, of voor wie netjes meelopen naar de wei een serieuze uitdaging is. In onderstaand filmpje zie je een impressie van het werk van onze instructeurs.

Kom naar onze informatiebijeenkomst!

Gratis

Ontdek alles over onze opleiding

Locatie: Gouda

18 december

3 niveaus vol praktijk!

Van loswerken tot obstakeltraining en van het werken aan de dubbele lijnen tot het oplossen van uitdagende trailerlaadproblemen. Het komt allemaal aan bod in de opleiding Instructeur Paard & Gedrag. De opleiding bestaat uit drie niveaus die op elkaar aansluiten. Ieder niveau helpt je om je kennis te verdiepen en je vaardigheden uit te breiden. De lessen zitten vol praktische oefeningen, zodat je jezelf door de jaren heel ontwikkeld als een gedegen paardentrainer. Ook wordt er aandacht besteedt aan didactiek en zelfontwikkeling om ervoor te zorgen dat je klanten en eigenaren zo optimaal mogelijk kunt begeleiden. Na afronding van de totale opleiding kun je aan de slag als trainer en instructeur op het gebied van paardengedrag. Sinds 2016 is de opleiding Instructeur Paard & Gedrag een niveau 3 instructeursopleiding, erkend door de KNHS en NOC*NSF.

niveau1hoofd-min

Instructeur Paard & Gedrag –
Niveau 1

Alles over de taal van het paard. In het eerste niveau leer je het zowel in theorie, als in de praktijk.

LEES MEER
Opleiding instructeur Paard & Gedrag niveau 2

Instructeur Paard & Gedrag –
Niveau 2

Van paarden die de trailer niet in willen, tot paarden die zich niet laten vangen. Het komt aan bod in niveau 2!

LEES MEER
Foto-19-min

Instructeur Paard & Gedrag –
Niveau 3

Je doet veel praktijkervaring op. Het derde niveau is de laatste stap naar het erkende diploma Instructeur Paard & Gedrag!

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Enige NOC*NSF en KNHS erkende opleiding over paardengedrag!
✓ Jarenlange, specialistische ervaring
✓ Webshop met producten gericht op een veilige omgang
✓ Gratis verzending van producten bij bestelling vanaf € 100,-

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!