Trailerladen2-cursus-product

Problemen bij het trailerladen is misschien wel een van de meestvoorkomende uitdagingen die mensen tegen komen in de omgang met hun paard. En zeg nou eerlijk, dat is ook helemaal niet zo gek toch? We vragen een groot dier, met vluchtinstinct, om in klein, bewegend object te gaan staan waar hij niet weg kan. Het rustig de trailer inlopen is dus iets dat vaak wat oefening vereist, en dat is precies wat we op deze cursusdag gaan doen!

 

In deze cursus ga je leren hoe problemen bij het trailerladen ontstaan. Welke factoren zijn er van invloed, en waarom is het voor veel paarden zo’n ingewikkeld onderdeel? In de praktijk beginnen we met een aantal voorbereidende oefeningen. Er is een heel aantal oefeningen die je voorafgaand aan het trailerladen met je paard kunt doen, om het daadwerkelijke laden straks eenvoudiger voor hem te maken. Als we dat gedaan hebben, gaan we bij de trailer aan de slag. We werken met verschillende paarden, zodat je zoveel mogelijk praktijkervaring kunt opdoen. Je leert hoe je het zo makkelijk mogelijk maakt voor een paard om de trailer in te gaan. Ook bespreken en oefenen we verschillende methodes die je kunt inzetten als een paard de trailer niet in wil.

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven in Gouda en duurt van 10:00 tot 16:30. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Er is geen specifieke voorkennis nodig, iedereen is welkom!

 

Tijdens de cursus werken we met de paarden die op het trainingscentrum staan, maar wil je je eigen paard meebrengen dan kan dat natuurlijk ook. Graag horen we dit bij je inschrijving, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de stalplanning.

 

Let op: in deze cursus werken we met paarden die meer routine moeten krijgen in het trailerladen, of jonge paarden die nog weinig ervaring hebben in de trailer. Heb jij een paard dat absoluut de trailer niet in wil, erg onrustig is tijdens het vervoer, of waarbij je de achterkant van de trailer niet kunt afsluiten? Neem dan contact met ons op via het formulier aan de rechterkant van de pagina voor advies.

 

Locatie: Gouda
Datums: 29-05-2020
Tijdsduur: 10:00 uur tot 16:30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8 deelnemers

Wil je je inschrijven voor Trailerladen?

Informatie

  • Datums: 29 mei
  • Tijdsduur: 10:00 tot 16:30 uur
  • Locaties: Gouda
  • Aantal deelnemers: max. 8

Direct inschrijven?

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Ook interessant voor jou

communicatie1opnieuw

Communicatie 1

Leer in 1 dag meer over de non-verbale taal van het paard. Een leuke, leerzame cursus voor iedere paardenliefhebber!

LEES MEER
De cursus communicatie 2

Communicatie 2

In deze cursus gaan we dieper in op de taal van het paard, zowel in theorie, als in praktijk!

LEES MEER
werken met dubbele lijnen

Werken met dubbele lijnen

Wil jij leren longeren met twee lijnen in plaats van met 1? Dan is deze cursus iets voor jou!

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Enige NOC*NSF en KNHS erkende opleiding over paardengedrag!
✓ Jarenlange, specialistische ervaring
✓ Webshop met producten gericht op een veilige omgang
✓ Gratis verzending van producten bij bestelling vanaf € 100,-

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!