Grondwerk-Obstakeltraining-cursus-product (1)

Geef jij leiding aan je paard, of vertelt hij jou waar jullie naar toe gaan en in welk tempo? ‘Wie beweegt, bepaalt’, is een belangrijke regel in de omgang met paarden. In de cursus Grondwerk & Obstakeltraining gaan we hiermee aan de slag!

 

We starten de cursusdag met wat achtergrondinformatie over het kuddegedrag bij paarden. We gaan dieper in op de hiërarchie en de  wijze waarop paarden met elkaar omgaan en communiceren. Want als je snapt hoe de non-verbale taal van een paard eruit ziet, wordt het ook makkelijker om dit toe te passen in de omgang tussen mens en paard. Ook gaan we het hebben over schrikreacties bij een paard. Hoe ga je ermee om en hoe zorg je ervoor dat je paard veilig is in de omgang?

 

Het grootste deel van de dag besteden we aan de praktijk. We gaan hiervoor aan de slag met paarden die op het trainingscentrum staan, maar het is ook mogelijk om je eigen paard mee te brengen. We starten de praktijk met het grondwerk. Je leert verschillende oefeningen die je met je paard aan de hand kunt doen. Ook besteden we aandacht aan uitdagingen bij het grondwerk: wat kun je doen als een paard niet mee wil lopen? Of je juist steeds voorbij loopt?
Daarna gaan we verder met de obstakeltraining. Je leert hoe je een paard op een veilige, en opbouwende wijze kunt laten wennen aan verschillende spannende elementen. Een paard waarbij je zijn stressreactie kent, en kunt controleren, is een veiliger paard in de omgang!

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven in Gouda en duurt van 10:00 tot 16:30. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Er is geen specifieke voorkennis nodig, iedereen is welkom!

 

Tijdens de cursus werken we met de paarden die op het trainingscentrum staan, maar wil je je eigen paard meebrengen dan kan dat natuurlijk ook. Graag horen we dit bij je inschrijving, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de stalplanning.

 

Locatie: Gouda
Datum: 19 maart 2020 (Vol), 11 juni 2020
Tijdsduur: 10:00 uur tot 16:30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 8 deelnemers

Wil je je inschrijven voor Grondwerk & Obstakeltraining?

Informatie

  • Datums: 11 juni
  • Tijdsduur: 10:00 tot 16:30 uur
  • Locaties: Gouda
  • Aantal deelnemers: max. 8

Direct inschrijven?

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op.

Ook interessant voor jou

communicatie1opnieuw

Communicatie 1

Leer in 1 dag meer over de non-verbale taal van het paard. Een leuke, leerzame cursus voor iedere paardenliefhebber!

LEES MEER
trailerladen

Trailerladen

Hoe ontstaan problemen bij de trailer en wat kun je eraan doen? Je leert het bij e-quine.com!

LEES MEER
Cursus Paardenmassage

Massage

Wil jij je paard een ontspannende massage kunnen geven? Je leert het in deze cursus!

LEES MEER

Onze voordelen

✓ Enige NOC*NSF en KNHS erkende opleiding over paardengedrag!
✓ Jarenlange, specialistische ervaring
✓ Webshop met producten gericht op een veilige omgang
✓ Gratis verzending van producten bij bestelling vanaf € 100,-

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!