Start op 6 mei 2024

8 skills in

8 weken

Ga jij de challenge aan?

Ga jij de challenge aan?

Als paardenliefhebbers weten we dat je nooit uitgeleerd bent als het over paarden gaat. Er zijn zoveel gave experts en onderwerpen waar we ons nog verder in kunnen verdiepen. Zou jij uitgedaagd willen worden om jezelf in 8 weken te verdiepen in 8 nieuwe paardenskills? Dit is je kans!

 

Van 6 mei tot 30 juni organiseren we de challenge: ‘8 skills in 8 weken. Je gaat acht weken aan de slag met veel verschillende experts om geïnspireerd te worden, nieuwe kennis op te doen en praktisch bezig te gaan. Samen met andere paardenliefhebbers kennis opzuigen en je skills verrijken, hoe leuk is dat!

 

De challenge is opgezet in samenwerking met Horse Event en voor wie wil sluiten we af met een ‘Grand Finale’ op Horse Event 2024. Je hebt dus de optie om alleen een kaartje voor de challenge te kopen of een kaartje samen met een ticket voor Horse Event. Op Horse Event PRO kun je alle experts live ontmoeten op 14 september, aan het werk te zien en we sluiten af met een gezamenlijke paneldiscussie en borrel!

 

Doe jij mee?

Diverse onderwerpen komen aan bod

8 weken lang geeft een expert een webinar over één thema zoals het leren observeren van de kleinste signalen, beter begrijpen wat je paard in rust je kan vertellen, fysiek en mentale training door middel van oefeningen en nog zoveel meer.

 

Met onder andere Zefanja Vermeulen, Rachaël Draaisma, Gisella Bartels en Chantal Kapteijn.

 

Naast het webinar ontvang je per week twee e-cursussen gebaseerd op het hoofdthema van die week waardoor je je echt kan verdiepen in nieuwe thema’s. Elke week sluiten we af met een leuke uitdaging. Hierdoor wordt je direct gemotiveerd om de opgedane kennis ook praktisch te maken en lekker aan de slag te gaan. 

 

De challenge gaat je inspireren om uit je comfortzone te stappen en de uitdaging samen met je paard aan te gaan!

100 Early Bird tickets beschikbaar voor slechts €79,95 i.p.v €99,95 voor de challenge! Of koop direct je Horse Event ticket voor 14 september erbij en betaal €99,95 i.p.v. €119,95

De challenge heeft een totale waarde van meer dan €800! Maar omdat al deze experts het zo belangrijk vinden om kennis te delen en de handen ineen te slaan, nu voor deze voordelige prijs!

Hoe ziet deze challenge eruit?

Wekelijks webinar van een expert

Elke week een webinar op maandag of dinsdag over uiteenlopende thema's. Kun je er een week niet bij zijn? Geen probleem, je kunt het op je eigen tijd terug kijken. Aan het einde van challenge heb je je verdiept in 8 nieuwe skills die je veel gaan brengen in de omgang met paarden!

Elke week een leuke opdracht

Een challenge is geen challenge als je niet ook praktisch aan de slag kan. Elke week dagen we je uit om mee te doen, geheel vrijwillig natuurlijk!

Kennis verbinden tussen experts

Wij geloven in dat kennis verbinden en verschillende invalshoeken leidt tot een nog beter begrip over paarden. Dit maakt deze challenge ook zo speciaal!

Elke week toegang tot twee ondersteunende e-cursussen

Naast de webinars, krijg je elke week toegang tot twee kleine online cursussen. Hierin vind je aanvullende informatie over het thema van die week vanuit verschillende perspectieven. Hierdoor verdiep je je nog meer!

Onwijs mooie prijzen die je motiveren

Lukt het jou om mee te doen aan alle opdrachten? Dan maak je kans op te gekke prijzen. Dit maakt het nóg leuker om fanatiek mee te doen ;)! Iedereen die alle challenges voltooid, maakt kans!

Geweldige afsluiter op Horse Event 2024

Voor iedereen die wil, sluiten we de challenge gezamenlijk af op Horse Event. Alle experts live ontmoeten, aan het werk zien en afsluiten met een gezellige borrel, dat kan!

De experts

Rachaël Draaisma

Week 1

Herken de paardentypes & signalen

Jeannette Martens

Week 2

Train je paard fysiek én mentaal met balkjes!

Chantal Kapteijn

Week 3

Positieve bekrachtiging in de praktijk

Zefanja Vermeulen

Week 4

Observeer je paard - Hoe rust hij?

Michèle Lancee

Week 5

T-Touch inzetten in je training en omgang

Gisella Bartels

Week 6

Pijn en de pijnsignalen bij paarden

Marion van de Klundert

Week 7

Dressuurmatig trainen van de zijgangen op de grond

Sara Ouwehand

Week 8

Out of the box dressuur, prettig afwijkend!

En verder.... Nog veel meer ondersteunende experts

Annemarie van der Toorn

Week 1

Een open blik, het moeilijkste wat er is

Fenna Elzinga

Week 6

Revalidatie van (sport)paarden

Tamara Dorresteijn

Week 4

Passive Physio® & Hersenwerk

Tineke Bartels

Week 8

Hoe pas je je grondwerk toe naar het rijden?

Replays half jaar beschikbaar

Kijk terug wanneer het jou uitkomt

Geschikt voor mensen met en zonder eigen paard

De challenge is ook zeer nuttig voor deelnemers zonder eigen paard

Te koop met én zonder kaartje voor Horse Event

Kies het pakket wat het beste bij jou past!

Ontmoet alle experts ook live op Horse Event

De challenge is opgezet in samenwerking met Horse Event PRO. Dat betekent dat alle experts te vinden zullen zijn op zaterdag 14 september op Horse Event om ze ook live te ontmoeten en aan het werk te zien.

 

Je koopt nu een ticket voor de challenge voordelig samen met een kaartje voor de zaterdag van Horse Event. Niet alleen krijg je het ticket voor Horse Event voor de helft van de prijs, je hebt ook nog de kans om alle experts live vragen te stellen op het evenement zelf.

 

Ook zullen we op Horse Event eindigen met een paneldiscussie tussen de experts over een bepaald thema en sluiten we de dag af met een gezellige borrel. Het eerste drankje is gratis voor alle deelnemers van de challenge!

Thema's die aan bod komen

Leer je paard lezen - Rachaël Draaisma

Rachaël draaisma neemt je mee in het herkennen van de (kleine) signalen die paarden laten zien. Een belangrijk startpunt, want in alle weken erna zul je haar kennis over kalmerende signalen en gedrag kunnen gaan inzetten. Ze vertelt meer over kalmerende signalen en stress bij paarden. Ook neemt Annemarie van der Toorn je deze week mee in hoe moeilijk open observeren voor ons mensen eigenlijk is. Aan de hand van praktische voorbeelden gaat ze jullie uitdagen om je brein te trainen meer open te staan voor nieuwe observaties.

Train je paard fysiek én mentaal met balkjes - Jeannette Martens

Balkjeswerk is zowel een fysieke als mentale oefening voor je paard. Van de fysieke voordelen hebben sommige mensen al wel gehoord, het is namelijk een fantastische tool om proprioceptie, lichaamsbewustzijn, coördinatie, aanpassingsvermogen, rechtgerichtheid/verticale balans en lichaamscontrole te oefenen met je paard. Maar ook mentaal biedt het veel voordelen. Jeannette neemt je mee in hoe je balkjes gericht kan inzetten in je training om zowel fysiek als mentaal voordeel te halen.

Positieve bekrachtiging in je training - Chantal Kapteijn

Wetenschapper Chantal Kapteijn neemt je mee in meer begrip over manieren van training. We kunnen paarden van alles leren maar hoe werkt dat eigenlijk precies? Welke manieren zijn er en hoe zet je het positief in? In haar onderdeel van het webinar zet ze specifiek in op het stukje positieve bekrachtiging, oftewel een beloning geven aan het paard waardoor het gedrag toeneemt. Ze zal hierbij specifiek inzoomen op hoe je dit kan inzetten bij handelingen zoals het geven van een wormenkuur, spuitje of andere medische activiteiten. Iets waar elke paardenliefhebber mee te maken heeft.

Hoe rust jouw paard? Observeren als tool voor preventie - Zefanja Vermeulen

Zefanja Vermeulen neemt je mee in het belang van observatie. Wanneer je bij je paard aankomt, is vaak het eerste wat we doen even naar het paard kijken. Dit doen we allemaal onbewust. We scannen het paard op wondjes of andere afwijkingen, maar wist je dat er nog veel meer te ontdekken is? In haar webinar zoomt Zefanja specifiek meer in op het Passieve Sta-apparaat. Het onderdeel van het paardenlichaam dat het paard in staat stelt om staand zo weinig mogelijk energie te gebruiken. Belangrijk om beter te leren observeren hoe het paard op rust staat en dit mechanisme functioneert.

Maak kennis met TTouch - Michele Lancee

Michele Lancee neemt je mee in de wereld van TTouch. Door de Ttouches laat je een paard voelen waar spanning in het lijf zit en wordt het zelfherstellend vermogen aangesproken. Het lichaam zal meer in balans komen. Spanning, pijn en stress zullen verminderen, bewegen gaat soepeler en de gezondheid verbetert. Het is bijzonder leuk om het te gebruiken bij opvoeding en training van je paard en zorgt voor een (nog) betere band met je paard. Je leert je paard goed observeren, zowel op fysieke punten zoals vacht, houding, spanning in de huid, als in gedrag.

Pijn & pijnsignalen bij paarden - Gisella Bartels

Gisella Bartels neemt je mee in het thema pijn. We willen natuurlijk allemaal voorkomen dat je paard pijnsignalen laat zien, maar dit is niet in alle situaties te voorkomen. Hoe beter we worden in het leren lezen van de kleine signalen van pijn, hoe beter we de paarden kunnen helpen en ondersteunen. Een belangrijk thema om dus in te duiken! Kijken, voelen, analyseren en verschillen bijhouden, allemaal onderdelen hoe jij een betere manager wordt van het paard!

Dressuurmatig trainen aan de hand - Marion van der Klundert

Marion van de Klundert neemt je mee in haar manier van trainen. Door verschillende trainingsmethoden samen te voegen en veel training vanaf de grond in te zetten wordt het vanuit het zadel leuker en makkelijker. Een samensmelting van de academische rijkunst en de freestyle methode leiden tot een basis om je paard effectief te trainen aan de hand. Hoe start je en breid je dit verder uit? Een leuk praktisch inkijkje op hoe je je paard anders kan trainen.

Van grondwerk naar rijden - Sara Ouwehand

Is hoe een paard vanaf de grond iets leert hetzelfde als in het rijden? In de laatste week maken we de vertaalslag van het grondwerk naar het rijden. Sara Ouwehand gaat je meer vertellen hoe je paarden dingen kan aanleren op een effectieve manier. Hoe speel je in op het gedrag van het paard richting het rijden?

8 Skills in 8 Weken - Doe nu mee met de challenge

Nu van €99,95 voor €79,95 of betaal in 3 termijnen van €29,95. 

 

Helemaal voordelig uit zijn? Koop dan nu een ticket voor de challenge én een ticket voor Horse Event 2024 samen voor €99,95

 

Ga dit voorjaar aan de slag om je nog verder te gaan verdiepen in het paard. Volg de praktische uitdagingen, doe kennis op van diverse experts zodat je weet wat je kan doen om jezelf en het paard nog meer te bieden.

 

De webinars zullen plaatsvinden op afwisselend maandag en dinsdagen. Ze worden opgenomen, dus je kunt de webinars altijd in je eigen tijd terug kijken.

Vond je het niks? 100% geld terug!

We zijn ervan overtuigd dat de challenge een toegevoegde waarde heeft voor alle deelnemers! Dus… als  je het niet nuttig vindt, krijg je jouw geld terug binnen 14 dagen na start van de cursus.

Veelgehoorde twijfels

Heb ik wel de tijd om de challenge te volgen?

 

Natuurlijk kan het zijn dat je een drukke periode hebt. Doordat we het zo modulair hebben opgebouwd is het makkelijker te volgen en krijg je een behapbare opbouw in de challenge. En je hoeft alles niet direct nu te volgen, je kunt het ook op een moment doen dat het jou uitkomt. Alle webinars en uitdagingen blijven een half jaar beschikbaar en kun je op een later tijdstip bekijken.

 

Ik heb geen eigen paard, is het dan nog wel relevant?

 

Absoluut! We willen juist dat de challenge toegankelijk is voor mensen met én zonder eigen paard. De kennis is voor elke paardenliefhebber relevant en de uitdagingen zijn zo opgebouwd dat je de keuze hebt om iets praktisch met een paard uit te voeren of een opdracht te doen zonder paard. Ook als je momenteel niet een paard hebt, op een manege rijdt of een verzorgpaard, alle informatie is een must voor elke paardenliefhebber en geeft je een brede basis die je voor de rest van je leven meeneemt!

 

Ik heb niet genoeg doorzettingsvermogen om een online cursus te blijven volgen

 

Je neemt je elke keer voor dat je echt nu die aangeschafte online cursus gaat volgen, maar het lukt maar niet om de tijd te vinden, herkenbaar? Ook wij merkten dat dat soms een drempel kan vormen, vandaar dat we nu zijn over gegaan op een challenge. Door de challenge ontvang je een structuur, breken we alle informatie op in kleine en realistische doelen. En geven we je door het samen met anderen te doen, motivatie om met elkaar het traject in te gaan. Vergeet bovendien de te gekke prijzen niet als je alle uitdagingen aangaat. We beloven dat dat zéker een goede motivatie gaat bieden!

Ja! Ik doe mee!

Schrijf je nu in voor de challenge ‘8 skills in 8 weken’ en ben erbij! 100 Early Bird tickets beschikbaar. Op = op!

 

Nu van €99,95 voor €79,95 of betaal in 3 termijnen van €29,95. 

 

Helemaal voordelig uit zijn? Koop dan nu een ticket voor de challenge én een ticket voor Horse Event 2024 samen voor €99,95

Onze voordelen

✓ Dé specialist in gedragstrainingen voor paarden
✓ KNHS, CRKBO en NPA gecertificeerd
✓ Gratis verzending vanaf € 50,-
✓ Binnen 48-uur in huis