Veelgestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de opleidingen en het bestellen op e-quine.com. Heb je een andere vraag? Start dan rechtsonder de chat of stuur een e-mail naar info@e-quine.com.

Opleidingen & cursussen

Wat is de duur van de opleiding of cursus?

De totale duur van de opleiding Instructeur Paard & Gedrag is 3 jaar. Niveau 1 duurt een half jaar, niveau 2 een jaar en niveau 3 is verdeeld over 1,5 jaar. De cursussen die wij daarnaast aanbieden, worden gegeven op 1 dag, van 10:00 t0t 16:30 uur. Uitzondering hierop zijn de cursussen Massage en Paardenpsychologie die in een halve dag worden aangeboden.

Kan ik deelnemen zonder paardenervaring?

Jazeker, dat is geen probleem! Zowel in onze cursussen, als in onze opleiding zitten mensen met veel ervaring en mensen met weinig of geen ervaring met paarden. Doordat we in kleine groepen werken, is dit geen enkel probleem omdat we de lesstof op individueel niveau kunnen aanpassen.

Voor wie zijn de opleidingen en cursussen geschikt?

Voor iedereen die geïnteresseerd is om meer te leren over paardengedrag! De minimumleeftijd voor deelname aan cursussen of onze opleiding is 16 jaar.

Hoe lang duren de cursusdagen?

De dagcursussen beginnen om 10:00 en zijn om 16:30 afgelopen. Met uitzondering van de cursussen Massage en Paardenpsychologie die beiden een halve dag duren. De lesdagen van de opleiding starten een half uurtje eerder om 9:30.

Zijn er ook cursussen voor kinderen?

Voor kindercursussen kun je contact opnemen met Suzanne van Equinologica via equinologica@outlook.com.

Kan ik mijn eigen paard meenemen?

Dat kan vaak, wel moeten we altijd even bij de locatie checken of er plek is! Met uitzondering van de cursus Paardenpsychologie zijn bij alle dagcursussen eigen paarden welkom. Wil je een paard meenemen? Vermeld dit dan graag bij je aanmelding, zodat we kunnen kijken of er plek is. In de opleiding is het bij sommige weekenden mogelijk om een eigen (trainings)paard mee te nemen. Hiervoor kun je overleggen met Carmen of Esther via info@e-quine.com.

Waar worden de opleiding en cursussen gegeven?

De dagcursussen worden gegeven op diverse plekken in Nederland. De locatie wordt vermeld bij elke specifieke datum. Voor de opleiding gebruiken we verschillende locaties, zodat je met veel verschillende paarden in aanraking komt. De locaties waar de opleiding wordt gegeven zijn o.a. Gouda, Nispen, Loon op Zand, Vierpolders, Capelle aan de Ijssel, Kerkwerve, Zeewolde en Achtmaal.

Moeten de cursussen in een verplichte volgorde gevolgd worden?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt dus zelf bepalen welke cursussen je leuk vindt om te doen en op welk moment je die wilt volgen. Wanneer mensen een advies vragen over een leuke cursus om mee te starten, raden wij ze de cursus Communicatie aan.

Wat moet ik meenemen naar de lessen?

Zowel tijdens de 1-daagse cursussen, als tijdens de lessen van de opleiding is het dragen van stevige schoenen/laarzen en een veiligheidscap verplicht. Eventueel zijn er bij ons caps te leen.

Bestellen

Welke betaalmethodes kan ik gebruiken voor het plaatsen van mijn bestelling?

In de webshop kan betaald worden via IDeal.

Welke maat moet ik bestellen?

Twijfel je over de juiste maat van bijvoorbeeld een trainingshalster? Neem dan contact met ons op via info@e-quine.com om dit te overleggen met ons team. Mocht je uiteindelijk toch de verkeerde maat besteld hebben, kun je deze kosteloos omruilen voor een maat groter of kleiner.

Levering

Met welk post verwerkingsbedrijf wordt mijn bestelling afgeleverd?

De pakketten worden verstuurd met PostNL.

Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?

Wanneer het product bij ons op voorraad is, wordt het in principe binnen 1 of 2 werkdagen verzonden.

Onze voordelen

✓ Enige NOC*NSF en KNHS erkende opleiding over paardengedrag!
✓ Jarenlange, specialistische ervaring
✓ Webshop met producten gericht op een veilige omgang
✓ Gratis verzending van producten bij bestelling vanaf € 100,-

Nieuwsbrief
[mc4wp_form id=”2333″]