Strrrrroomdraadje

We maken nog wel eens iets vreemds mee… Dit keer bij onze zoektocht naar paarden voor een demonstratie van Monty Roberts.  

 

We waren op zoek naar een paard dat problemen had met de trailer. Daarbij kregen we een dringend verzoek om hulp van de eigenaar van Haflinger Fancy. Deze schoonheid liep wel zo de trailer op, maar wilde absoluut niet stilstaan en kon al helemaal niet opgesloten worden. Het verhaal was dat het paard helemaal in paniek raakte en ook al twee keer een ongeluk had veroorzaakt. Het dier was na het laden de trailer uitgerend en bovenop de motorkap van een auto gesprongen. De eigenaar was hier zo van geschrokken, dat ze zelf niet meer aan de slag durfde.  

 

Dus daar gingen we op weg naar het hoge noorden, want natuurlijk stond Fancy niet dichtbij. Na een lange reis en een kop koffie begon ik hoopvol aan het klaarzetten van de trailer en de hekken. Na vijf minuten kwam Karel vragen of ik mee wilde komen. Hij had de oorzaak van het probleem gevonden! Enigszins verbaasd liep ik met hem mee naar stal, want ik dacht dat hij de trailer van de eigenaar wilde laten zien. Maar nee hoor… Aangekomen bij de stal van de Haflinger vonden we een stroomdraadje dat volledig rondom aan de binnenzijde van de stal bevestigd was… Natuurlijk vroegen we de eigenaar van het paard om uitleg: ‘Weet je, Fancy heeft zo’n mooie staart. En als hij zonder dat draadje in de stal staat, loop ik de kans dat hij gaat schuren en dat zijn staart dunner wordt… Maar ik zet het maar één keer per week aan hoor, niet iedere dag!’ Daar moet je toch niet aan denken…. Lig je in je bed, draai je je even lekker om en dan….. BENG!….. Een elektrische schok!  

 

En vervolgens vraag je het dier om vol vertrouwen tegen een wand van de trailer te gaan staan. Is niet uit te leggen, toch? We hebben de tussenschotten uit de trailer gehaald om het paard meer ruimte te geven. Langzaam maar zeker hebben we het paard geleerd weer rustig op de trailer te staan. Gelukkig heeft de eigenaar plechtig beloofd het elektrische draadje uit de stal te verwijderen… 

Geef een reactie