Zwanette Oost

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Zwanette Oost

Mijn naam is Zwanette Oost, woonachtig in Drouwenerveen, Drenthe.
Als kind was ik al besmet met het paardenvirus.Na een lange paardenpauze ivm studie, werk, gezin etc ben ik in 2015 weer begonnen met paardrijden. Al snel wilde ik meer dan alleen rijden. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik de opleiding Instructeur Paard & Gedrag tegen.

 

In februari 2017 ben ik gestart met de opleiding Instructeur Paard&Gedrag bij e-quine.com Deze opleiding is erkend door de KNHS en NOC*NSF. Het is een Orun 3 opleiding. De opleiding bevat veel praktijk en theorie. Ieder jaar wordt afgesloten met theorie en praktijk examens. De theorie examens bestaan uit de vakken: Gezondheid, Voortplanting, Psychologie en Voeding. De praktijkexamens bestaan uit: loswerken, opzadel procedure, dubbele lijnen en trailerladen. Allemaal gebaseerd op het werken met jonge, onervaren of angstige paarden.
Voordat je uiteindelijk je allerlaatste eindexamens mag doen moet je in het laatste jaar de volgende onderdelen afgerond hebben:
- Een activiteit organiseren compleet met draaiboek en beoordelingen van de deelnemers dit inleveren bij de KNHS
- Gedurende een aantal weken iemand lesgeven, dit met verslag, evaluatie en filmmateriaal inleveren bij de KNHS
- Examen exterieur beoordelen
- Examen lesgeven, mag pas als je goedkeuring hebt van de KNHS
- 30 Portfolio paarden met verschillende uitdagingen, o.a trailerladen, bang voor
vliegenspray, voetjes geven, jonge paarden de basis leren etc.
- Eindexamen trailerladen, loswerken, opzadelen en dubbele lijnen. Dit examen mag je
pas doen als de 30 portfolio paarden zijn goedgekeurd.

 

Dit is ongeveer wat de opleiding inhoudt, wat betekent dat je na 3,5 jaar veel kennis en praktijkervaring hebt opgedaan. Ik heb er dan ook nog geen dag spijt van gehad dat ik hiermee ben begonnen.
Inmiddels ben ik afgestudeerd en heb mijn diploma Instructeur Paard & Gedrag op zak.
Vanaf januari 2023 ben ik volledig als zelfstandige werkzaam in mijn eigen bedrijf For all Horses. Wij hebben een kleinschalige pensionstal aan huis. Op dit moment staan hier 7 paarden, 5 paarden zijn van ons en de andere 2 zijn pensionpaarden.

 

Daarnaast train ik paarden, zowel thuis of op locatie. Mijn trainingen zijn niet gericht op het rijden, maar op het gedrag. De trainingen zijn zeer divers. Het kan gaan om bijvoorbeeld een paard dat de trailer niet in wil, een paard dat niet geschoren kan worden, bang is voor vliegenspray, jonge paarden leren meelopen, voetjes geven, zadelmak maken etc.
Sommige “problemen” kunnen zijn ontstaan door een trauma, vaak is het ook iets wat onbekend is en aangeleerd moet worden. Regelmatig heeft het ook te maken met miscommunicatie tussen paard en eigenaar. In dat geval train ik het paard en geef ik heel veel uitleg over het natuurlijk gedrag van een paard waardoor er bij zowel paard als eigenaar een verandering ontstaat die ervoor zorgt dat het weer leuk is en frustraties weghaalt. Lesgeven doe ik voornamelijk op locatie met een eigen paard, maar voor iemand die de techniek wil leren kan dat bij mij op stal met 1 van onze paarden.

 

Alle lessen en trainingen zijn gebaseerd op vertrouwen, leiderschap, respect en rust.
Via mijn website en facebook kun je op de hoogte blijven van verschillende trainingen en workhops.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : info@forallhorses.nl

Phone : 06-200 866 32

Web : http://www.forallhorses.nl

Location : Drouwenerveen

Contact Me

    [recaptcha]