Sandra Metten-Louwers

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Sandra Metten-Louwers

Mijn naam is Sandra Metten-Louwers en ik woon samen met mijn gezin en beestenbende in Weert.
Op de basisschool raakte ik besmet met het paardenvirus, en waarschijnlijk is dit chronisch. Naast lessen op de manege heb ik altijd verzorgpaarden en -pony’s gehad, tot ik op enig moment mijn toenmalige verzorgpaard kon kopen. Onze samenwerking ging niet altijd even harmonieus, maar van vallen en weer opstaan leer je ook een heleboel.

 

De weg naar mijn diploma Instructeur Paard en Gedrag is ingezet toen ik in 2016 verliefd werd op een toen 3 jarige paint horse merrie. Zij was alles waar ik niet naar op zoek was. Oké, de kleur die klopte wel! Ik wilde bij voorkeur een wat oudere ruin waar de kinderen ook veilig op konden rijden. Maar mijn gedachten bleven bij deze geweldige merrie, dus zij verhuisde vanuit Purmerend naar Weert. En we hadden het leuk samen. Zij sleepte mij naar de wei, staakte onder het zadel, wilde niet in een normaal tempo door haar staldeur, liet zich niet vangen in de wei, om maar wat voorbeelden te noemen. Al snel kreeg ik in de gaten dat het ‘probleem’ waarschijnlijk bij mij lag, omdat wij elkaar simpelweg niet begrepen. Ik schakelde hulp in van een Instructeur Paard en Gedrag uit de buurt. En wat ik van haar leerde vond ik zo boeiend, dat ik besloot om zelf in te schrijven voor het 1e niveau van de opleiding, puur om de samenwerking met mijn merrie te verbeteren. De rest is geschiedenis. Stoppen na niveau 1 was geen optie, dus ik heb de hele opleiding afgemaakt. En wat heb ik veel geleerd, waar ook mijn eigen merrie veel profijt van heeft gehad. Haar heb ik nog steeds, en ik durf best te zeggen dat wij inmiddels gegroeid zijn tot een geweldig team dat elkaar vertrouwt en respect heeft voor elkaars grenzen. Omdat dit een ervaring is die ik ook anderen zo gun, ben ik in 2020 gestart met mijn bedrijf Horsepassion.nl, waarbinnen ik gedragstrainingen en lessen verzorg.

 

In mijn trainingen hanteer ik een persoonlijke aanpak die past bij het paard waarbij het welzijn van het paard voorop staat. Omdat 1 + 1 uiteindelijk 3 is, en jij ook na een training zelf met je paard aan de slag moet kunnen, is er naast de begeleiding van je paard ook aandacht voor de begeleiding van jou als eigenaar of verzorger
Daarnaast geef ik les in grondwerk, loswerken, longeren aan enkele of dubbele lijnen, schrik- en obstakel of trailerladen.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : horsepassion.nl@gmail.com

Phone : 06-23233443

Web : http://www.horsepassion.nl

Contact Me

    [recaptcha]