Renske Kwant

Als jong meisje raakte ik "besmet met het paardenvirus" Ik had niets met paarden, tot mijn zus mij mee nam naar haar paardrijles.  Aan het eind van haar les mocht uitstappen. Dat vond ik zo leuk, dat ik de week er op mijn eerste paardrijles had. Al snel was ik al mijn vrije uurtjes op de manege te vinden.

 

Toen de manege na een aantal jaar stopte kocht ik mijn lievelings paard; Balthazar. Met hem is mijn interesse in het gedrag van paarden begonnen. Balthazar was, zoals dat toen gezegd werd, een vals paard. Hij beet en schopte je letterlijk zijn stal uit. toch moest en zou ik juist hem hebben. ik voelde een band met hem die niet te beschrijven is. Ik won zijn vertrouwen, en hij dat van mij. We konden samen lezen en schrijven. Van hem heb ik ontzettend veel geleerd. Vooral om naar je gevoel te luisteren.

 

Ik ben in die tijd een opleiding paardenhouderij gaan doen. Ik vond dat wel leuk, maar merkte al snel dat paardenhouden mijn droom niet was. Ook riep iedereen om mij heen; in de paarden is geen droog brood te verdienen. Ga een andere opleiding doen en hou de paarden als hobby. Maar het bloed stroomt waar het niet gaan kan. De paarden bleven mijn aandacht trekken. Zo heb ik op pension stallen gewerkt, op een privé stal en ben ik groom geweest tijdens luchttranssporten van paarden over de hele wereld.

 

Het gedrag van paarden bleef mij intrigeren. Steeds vaker kreeg ik uit mijn omgeving de vraag of ik kon helpen met gedrag waar de mensen zelf niet meer uit kwamen. Ik vond dit ontzettend leuk om te doen. Ook wekte het steeds vragen bij mij op. Waarom reageert een paard op die manier? Hoe kan ik ongewenst gedrag zo eerlijk mogelijk ombuigen naar gewenst gedrag? Hoe kan ik mijn trainingen nog beter opzetten? Als ik mensen en vooral hun paarden goed wil helpen, wil ik daar meer kennis over hebben. Mijn zoektocht naar informatie, bracht mij al snel bij e-quine.com. Deze opleiding voelde goed voor mij. Ik heb niet getwijfeld en mij direct ingeschreven. Mijn gevoel bleek juist te zijn. De opleiding voelde als een goed passende cap. Na 3,5jaar studeren, lesweekenden, trainen van paarden en portfolio opbouwen, Mag ik mij officieel Paarden gedrags trainer noemen!

 

Met mijn bedrijf Paarden Pro www.paardenpro.nl hoop ik veel Paarden en hun eigenaren te kunnen helpen naar een nog mooiere samenwerking. Naast de gedragtrainingen ben ik inzetbaar met mijn paardentaxi. Ik vervoer met mijn ruime 2 paards trailer pony’s en paarden door heel het land. Ook Paarden met een uitdaging kunnen bij mij terecht. Mijn missie is om zowel de paarden als de eigenaren een fijne ervaring te geven in het reizen met een trailer.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : info@paardentaxi-kwant.nl

Phone : 06-39759078

Contact Me

    [recaptcha]