Maureen Ruijsch

Al van jongs af aan waren twee dingen heel helder voor mij, mijn passie voor paarden en mensen. Paarden waren vooral hobbymatig in mijn leven. Het contact met de paarden, poetsen, rijden, of simpelweg in hun nabijheid zijn, was voor mij heel waardevol. De paarden liepen als een rode draad door mijn leven.

Naast de paarden wist ik dat ik graag wilde werken met mensen. In 1998 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker en in 2005 heb ik de post-hbo opleiding social work afgerond. Inmiddels werk ik al ruim 16 jaar met veel plezier in het vak bij het algemeen maatschappelijk werk.

Mede dankzij deze werkervaring werd ik me er steeds meer van bewust dat “taal” en “praten over” voor de meeste mensen maar een deel van de oplossing is in een ontwikkelingsproces.

Dit was aanleiding voor mij om me te gaan verdiepen in de inzet van paarden bij coaching. In 2013 heb ik een oriënterende en een verdiepende cursus paardencoaching gedaan.

Paarden zijn in staat om zichtbaar te maken wat op dit moment nodig is en het contact kan doorwerken tot op zielsniveau. Zo kom je tot nieuwe inzichten en wordt je bewust van jouw intenties en overtuigingen en de invloed daarvan op jouw gedrag. Deze nieuwe inzichten kunnen direct in de praktijk met behulp van het paard onderzocht worden.

Dit alles was voor mijzelf zo’n waardevolle ontdekking dat ik graag meer wilde leren over paarden en gedrag. Inmiddels ben ik afgestudeerd als Instructeur Paard & Gedrag en ga ik graag met jou en je paard aan de slag. Je kunt contact met mij opnemen via onderstaand contactformulier. Ik hoop tot snel!

Any review founded
Any courses assigned

Mail : ontwikkelingvanmensenpaard@kpnmail.nl

Phone : 0625208023

Location : Alverna (GLD)

Contact Me

    [recaptcha]