Manoli Toret

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Manoli Toret

Ben je op zoek naar iemand die jou en je paard op een rustige, stapsgewijze en paardvriendelijke manier traint/begeleidt?

 

Bij al mijn trainingen is paardengedrag en -welzijn het uitgangspunt, en neem ik paard én eigenaar mee in het proces. Jullie moeten het uiteindelijk samen gaan doen!

 

Vaak wordt ‘probleemgedrag’ als probleem van het paard gezien. De oorzaak ligt echter vrijwel altijd bij ons: het paard heeft bijvoorbeeld slechte ervaringen gehad, begrijpt onze vraag niet goed, of we negeren zijn signalen.
Hoe gaan we met het paard om, wordt er aan zijn behoeften voldaan en kan het paard zijn natuurlijke gedrag vertonen? Ik ben er van overtuigd dat als we bereid zijn de leefomstandigheden van onze paarden en de manier waarop we met ze omgaan goed te bekijken en te optimaliseren, heel veel probleemgedrag opgelost kan worden. Hier ondersteun ik je graag bij.

 

Zelf was ik tien jaar toen ik besloot dat paarden fantastisch waren, en ik ongehinderd door enige kennis van zaken een verzorgpony zocht -en nog vond ook. Het prototype van de eigenwijze Shet die het je niet cadeau doet, waar je heel veel van leert en van alles mee beleeft. Geweldig!

 

Daarna ben ik de paarden jaren uit het oog verloren tot mijn kinderen gingen paardrijden. Ik ging ook op les, en toen ging het heel snel: er kwam een verzorgpony voor zoonlief (inderdaad, zo’n eigenwijze Shet), een eigen paard…
Inmiddels hebben we er zes aan huis staan, waaronder twee zelf gefokte jonkies en Anne: de pony waardoor ik bij E-quine terecht kwam. Panisch voor trailers, stallen, hekken en eigenlijk alle smalle doorgangen toen ze bij ons kwam. Zij was de reden om me nóg meer te gaan verdiepen in paardengedrag dan ik al deed. Ik startte de opleiding bij E-quine.com en ben niet meer gestopt met blijven leren over en van alle paarden die ik tegenkom.
Ik vind het een geweldige uitdaging om steeds te zoeken naar wat een specifiek paard met een bepaald probleem het beste helpt, en pas mijn trainingen daar op aan. Zo zet ik bijvoorbeeld regelmatig clicker- en targettraining in als dat bij paard en eigenaar past.

 

Ik kan je helpen met allerlei gedragsproblemen. Denk aan bijvoorbeeld moeite met trailerladen of voetjes geven, angst voor water/vliegenspray, kopschuwheid, niet laten benaderen, lostrekken bij longeren, een opstapprobleem, enz. enz. De basis goed aanleren hoort er natuurlijk ook bij: leren longeren, zadelmak maken, dubbele lijnen, leren vaststaan of het veulen abc.

Ik geef -bevoegd en verzekerd- rijles op locatie aan zowel volwassenen als kinderen met een eigen paard. Daarnaast behoren o.a. grondwerklessen, en schrik- & obstakeltraining op locatie of op mijn locatie tot de mogelijkheden.
Je paard of pony een tijd intern bij mij stallen voor een intensiever trainingstraject is ook mogelijk.

 

Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot professioneel bekapper. Heb je een paard dat moeite heeft met voetjes geven of een jonkie dat het nog moet leren? Het trainen en bekappen kan gecombineerd worden. Twee vliegen in één klap: voetjes die netjes bijgewerkt zijn op een ontspannen manier leren geven.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : manolitoret@hotmail.com

Phone : 06-22553248

Location : Gouderak (ZH)

Contact Me

    [recaptcha]