Kayleigh Janssen

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Kayleigh Janssen

“ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

Dit is zo’n beetje mijn levensmotto geworden.

 

Mijn naam is Kayleigh Janssen, ik ben 26 en woon in hartje Rotterdam. Vanaf kleins af aan was ik al te vinden tussen de paarden, de weekenden besteedde ik het liefst op de manege zoals denk ik ieder meisje. Toch heb ik een grote pauze gehad in mijn paardenleven. Na 10 jaar niets gedaan te hebben met paarden kochten mijn moeder en ik op mijn 18de een jonge haflinger van 3,5 jaar oud (lessen leer je makkelijker op een harde manier, toch?). Deze vriendelijke ruin was op zijn jonge leeftijd al een echte leermeester voor ons. De gangen stap, draf en galop waren bekend voor hem, maar daar was eigenlijk alles wel mee gezegd (oké, ren galop, sliding stops en het welbekende spinnen kon hij helaas ook wel…). Maar buiten het rijden om was er nog een veel groter probleem, hij was eerder het terrein over dan wij. Hij had dan vaak ook wel een iets andere bestemming dan wij in gedachte hadden (oeps..).

Dit moest toch wel een keer stoppen.

 

Toen mijn moeder een clinic dag van Annemarie v/d Toorn voorbij zag komen, greep ze haar kans en deed mee. Zij was verkocht. Ik had twijfels, maar na een kennismaking dag voor de opleiding in Gouda was ook ik verkocht. Vol goede moed begonnen we tegelijkertijd aan de opleiding.

 

Tijdens de opleiding heb ik zoveel geleerd over het lezen van paarden, maar ook training technisch is er zoveel duidelijk geworden over waar het allemaal mis is gegaan met onze jonge haflinger, helaas heeft hij onze groei niet mee mogen maken. Maar des te meer hebben wij ons best gedaan voor onze daarop volgende toppers.

 

Nadat wij onze lieve Paint in hebben moeten laten slapen, besloten mijn moeder en ik een 3 jarige spanjaard te kopen (op naar poging twee!). Hij kon letterlijk alleen meelopen aan een halster, dus vanuit alle handvatten die wij in de afgelopen 5 jaar (iets met een pandemie ofzo) tijdens de opleiding geleerd hebben, hebben wij onze blanco topper alles zelf aangeleerd. Inmiddels zijn we druk bezig met het proces van het inrijden en genieten wij iedere dag van een goed opgevoed puppy paard met puber streken!

 

In mijn trainingen staat het paard dan ook echt centraal. Er bestaat niet zoiets als een vaste methode voor een bepaald probleem. Ieder mens is uniek en verdiend een persoonlijke benadering, dat is voor een paard exact hetzelfde. Wederzijds respect is dan ook het aller belangrijkste in mijn ogen.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : kayleigh.janssen@hotmail.com

Phone : +31628417506

Location : Bergschenhoek (ZH)

Contact Me

    [recaptcha]