Joan Blesing

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Joan Blesing

Ik was slechts twee jaar oud toen ik voor het eerst op een paard zat. Ruim twee jaar later mocht ik eindelijk op ponyles. Daarna was de besmetting met het paardenvirus een feit.

 

Van mijn eerste paard Julian heb ik ontzettend veel geleerd en samen met hem meerdere prijzen gewonnen in de dressuur. Ons wederzijdse vertrouwen in elkaar heeft mij ook geholpen vele angsten (grotendeels) te overwinnen, zoals springen, crossen en over het strand rijden. Toen de dressuurwedstrijden tot steeds meer spanning leidden en buitenritten juist tot ontspanning, ben ik in 2011 met Julian overgestapt naar de discipline TREC. Onze sublieme samenwerking leidde direct datzelfde jaar tot de titel van Nationaal Kampioen.

 

Tijdens mijn zoektocht naar een opvolger voor Julian, kwam ik bij toeval Kazu tegen. Eigenlijk op dezelfde manier zoals Julian in mijn leven was gekomen, zo gebeurde dat ook bij Kazu. Ik had geen idee wat hij precies zou kunnen, maar voelde direct een ontzettende connectie. Kazu was twee jaar oud en kon eigenlijk nog maar heel weinig. Met de komst van Kazu wilde ik graag hulp om ervoor te zorgen dat niet alleen hij, maar ook vooral wij samen een goede start zouden krijgen. Helaas was grondwerk destijds nog niet zo populair en een passende instructeur in Noord-Holland kon ik al helemaal niet vinden. De opleiding tot Equinoloog (zoals het toen nog heette) leek goed bij mij te passen en hielp mij inderdaad om Kazu beter te begrijpen en hem uiteindelijk zelfs helemaal zelf in te rijden.

 

Steeds vaker vroegen stalgenoten mij om hulp en ik kreeg steeds vaker positieve reacties op mijn ‘lessen’. Daarop besloot ik mijn bedrijf “Horse Company” te starten. Met mijn oorspronkelijke achtergrond in Human Resources en het feit dat ik altijd graag samenwerk met mijn paarden, was deze bedrijfsnaam met als ondertitel “Werkt met paarden” snel gekozen.

 

De rode draad in mijn leven met paarden is dat ik altijd mijn paarden laat vertellen waar zij behoefte aan hebben en daar reageer ik op. Niet voor niets kreeg ik na afloop van een praktijkexamen loswerken te horen dat ik precies zag wat het paard nodig had en hem dat ook gaf. In iedere samenwerking is communicatie heel belangrijk. Dat geldt ook voor de samenwerking met een paard. Paarden kunnen ons van nature echter niet begrijpen, dus om ze dat te leren, zullen wij vooral eerst naar hen moeten luisteren.

 

Ik help je heel graag om jouw paard beter te begrijpen, want daardoor kunnen jullie beter samenwerken. Wil je meer over mij weten? Neem dan gerust eens een kijkje op mijn website of neem vrijblijvend contact met me op.

 

Behalve Instructeur Paard & Gedrag ben ik overigens ook Internationaal Trainer, Hoofdjury én Internationaal Jury TREC. Ik geef dan ook regelmatig trainingen, clinics en kennismakingsdagen bij diverse stallen en verenigingen om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met deze leuke paardensportdiscipline

Any review founded
Any courses assigned

Mail : info@horsecompany.nl

Phone : +31 6 2151 4679

Web : http://www.horsecompany.nl

Location : Alkmaar (NH)

Contact Me

    [recaptcha]