Fenna Ruigrok

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Fenna Ruigrok

Dieren. Van jongs af aan hou ik van ze. De slakken, vlinders en lieveheersbeestjes die ik mee naar huis nam, vond mijn moeder maar niets. Maar ik vond het schitterend. Uren kon ik gebiologeerd kijken, hoe de diertjes in de glazen pot zich gedroegen.

Het kon ook niet uitblijven dat ik, na heel lang zeuren bij mijn ouders, op 9-jarige leeftijd mijn eerste paardrijles kreeg. Dat is inmiddels 42 jaar geleden. De slakken, vlinders en lieveheersbeestjes zijn verdwenen, maar de paarden zijn gebleven. Ook toen dé man kwam en uiteindelijk twee mooie jongenskinderen. Het is zoals mijn huisarts zei, nadat ik een keer flink van mijn paard was gevallen en een beetje lullig terecht was gekomen: omgaan met paarden is geen ziekte… het is een virus. Dat had hij goed gezien.

 

Mijn interesse in gedragstraining heeft zich op latere leeftijd ontwikkeld. Het echte besef dat het toch anders moest kunnen, kwam toen ik op het terras bij ons op stal de paarden en de eigenaren eens observeerde. De één was aan het trekken, de ander aan het schreeuwen, de volgende werd meegesleurd. Uit mijn ooghoek was iemand van zijn paard gevallen omdat het paard schrok van.. ja… waarvan schrok hij eigenlijk? Vonden de eigenaren het nog wel leuk?

Ik ging op zoek op het almighty internet, kwam de opleiding van Equine.com tegen, ging naar de open dag, hoorde dat 67% van de paarden door een gedragsprobleem bij de slacht kwamen en ik was om.

 

Aangezien een gedragsprobleem ook veroorzaakt kan worden door een fysiek probleem, heb ik mijn kennis daarin de afgelopen jaren verbreed door een aantal cursussen te volgen. Eén daarvan was The horse inside out van Zefanja Vermeulen en een driedaagse dissectie. Machtig mooi.

Verder heb ik deelgenomen aan een massage-, fascia release- en Masterson method workshop. En heb ik de cursus Hoofnerd fundementals afgerond. Want… no feet, no horse.

 

Inmiddels ben ik mijn eigen bedrijf Behorse Gedragstraining gestart en zet ik mijn kennis en vaardigheden in om paard en eigenaar te helpen, elkaar beter te begrijpen en van elkaar te genieten.

 

Wil jij ook graag:

- lekker met je paard naar het strand?

- je paard afspuiten bij warm weer?

- dat je paard rustig met je meeloopt?

- je jonge paard een goede start geven?

- dat je paard even zonder zijn maatje kan zijn?

- je paard zonder gedoe longeren?

- dat je paard stil blijft staan bij het poetsen?

 

Zomaar wat uitdagingen die ook voor jouw en je paard zijn weggelegd. Ben je op zoek naar hulp om dit mogelijk te maken? Ik kan je helpen om gedragsproblemen van jouw paard beter te begrijpen en op te lossen.

Mijn missie is om paard en eigenaar te helpen om weer lol met elkaar te hebben. Want is dat niet wat je voor ogen had, toen je je paard kocht?

 

Zit jij in een situatie waarin jij en jouw paard elkaar niet meer begrijpen? Laat het me weten. Dan gaan we samen aan de slag.

 

Zien we elkaar binnenkort?

Any review founded
Any courses assigned

Phone : 06-50976338

Location : Capelle aan den Ijssel (ZH)

Contact Me

    [recaptcha]