Ewald Vanwesenbeeck

Als kleine jongen riep ik al dat ik “paard chauffeur” wilde worden. En natuurlijk op paardrijles op een manege op woensdag middag en zaterdag. Met de jaren kreeg ik ook voor andere bezigheden belangstelling en is het paardrijden op een laag pitje gegaan. Tot ca 10 jaar geleden mijn vrouw een paard wilde leasen om zo te kijken of dit in onze gezinssituatie in te passen was. Zij was altijd wel blijven rijden. Na terugkomst van een bosrit riep mijn vrouw: “en nu jij er op”.. en ik was direct weer verkocht.

 

Ik wilde graag alles leren over paarden en ging op zoek en kwam zo bij E-quine terecht. Na het bijwonen van een openavond heb ik mij direct ingeschreven en startte ik in 2017 met de opleiding die nu instructeur paard en gedrag heet. Na een korte tussenstop ben ik uiteindelijk in 2021 geslaagd.

 

Ondertussen hadden wij het leasepaard gekocht en zijn wij verhuisd naar het buitengebied van Bergen op Zoom om hier droom te realiseren. Inmiddels wonen wij met onze 3 paarden aan huis met eigen weides op een steenworp afstand van het bos. De opgedane kennis met betrekking tot het houden van paarden, heb ik hier in de praktijk kunnen brengen. Op kleine schaal fok ik Quarter Horses. Zo heb ik 2 veulens gefokt die inmiddels redelijk goed in de Reining lopen! Ons eerste veulen is nog steeds bij ons, deze heb ik zelf zadelmak gemaakt tijdens het vullen van mijn portfolio voor het examen.

 

Van Annemarie kreeg ik mee dat ik altijd open sta om dingen anders te kunnen doen. Voor mij is dit vanzelfsprekend. Ik vraag me heel snel af als iets niet lukt wat ik dan beter kan doen om wel het gewenste resultaat te bereiken. Daarnaast ben ik rustig en probeer snel te relativeren. Dagelijks stuur ik 15 medewerkers aan in diverse functies en zo kan ik de kennis omtrent het leidinggeven en de opgedane kennis bij E-quine combineren en toepassen in mijn huidige werk maar ook bij het trainen van paarden.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : vanwesenbeeck@ziggo.nl

Phone : 06-53893982

Contact Me

    [recaptcha]