Cassandra ter Brugge

Wat leuk dat je wilt ontdekken wie ik ben! Mijn naam is Cassandra ter Brugge en ik heet je graag welkom bij Equine Serenity horsemanship & coaching.

Als klein meisje droomde ik er al van om met paarden bezig te zijn en vanaf mijn tienertijd wilde ik niets liever dan later met paarden te gaan werken. Ondanks dat ik niet uit een paardenfamilie kom, is me dit, met een grote omweg, uiteindelijk toch gelukt. Ik ben ontzettend dankbaarder dat ik zowel mijn intuïtie als mijn passie heb gevolgd.

 

Al vanaf mijn eerste manegejaren en verzorgpaarden reed ik op de zogenoemde moeilijkere pony’s en paarden. Op de een of andere manier begreep ik deze uitdagende dieren en kon ik er nagenoeg alles mee bereiken wat ik wilde. En toen kwam er ruim 10 jaar geleden - per toeval of als lotsbestemming - een paard op mijn pad genaamd Ultrasonic. Het was een Draver van 9 jaar oud. Het werkte niet meer tussen hem en zijn toenmalige eigenaar en zij vroeg mij om hem weer op te pakken. Ultra was allesbehalve makkelijk. Zijn lichaam en zijn temperament zaten hem vaak in de weg. Maar buiten dat was hij super lief en heel eerlijk waardoor ik als een blok voor hem viel. Enige tijd later kreeg ik hem van zijn eigenaar, omdat wij wel die klik hadden en ik hem beter begreep dan zij. Hier begon eigenlijk alles mee. Ultra heeft een groot aandeel in het ontstaan van Equine Serenity horsemanship & coaching.

Door het her-trainen van Ultra ben ik me gaan verdiepen in het gedrag van paarden. In eerste instantie richtte ik me alleen op het gedrag van Ultra. Maar niet heel veel later op het “natuurlijke” paardengedrag in het algemeen, bij andere paarden om mij heen. Ik vind dit natuurlijke paardengedrag ontzettend fascinerend en zet het in tijdens mijn trainingen. Hierdoor leer ik met veel passie en plezier eigenaren hun paarden beter te begrijpen. Ik maak ook graag gebruik van het natuurlijke kuddegedrag tijdens de coachsessies.

Helaas is mijn leermeester, mijn maatje Ultra aan het begin van 2020 ingeslapen en moet ik hem missen… Maar zijn wijze lessen zal ik altijd bij me dragen en doorgeven! Door hem heb ik mijn missie gevonden in het helpen van mens en paard.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : info@equineserenity.nl

Phone : 0648354098

Location : Dwingeloo

Contact Me

    [recaptcha]