Carmen Tiekstra

INSTRUCTEUR PAARD & GEDRAG

MESSAGE ME

0

COURSES

0

RATING

Home Teachers

Carmen Tiekstra

Mijn naam is Carmen, ik woon samen met mijn dochter en onze 2 Australian Shepherds in Haren (vlak onder Groningen). In Noordlaren hebben wij een weiland waar onze 6 paarden samen leven.
We hebben 2 Rocky Mountain Horses (gangenpaarden), Motion heb ik zelf beleerd en samen maken wij heerlijke bosritten, Stan mag nog even van het zadelloze leven genieten voordat mijn dochter hem gaat oppakken. Kirby is onze welsh x shet mix (net zo breed als hij lang is), en na een leven als manegepony hebben wij hem laten beleren voor de kar. Toetje is een afgekeurde KWPN springmerrie die bij ons van haar pensioen geniet. En (Mama)Lou is een Irish Hunter merrie die wij behoorlijk getraumatiseerd hebben overgenomen van een manege, ze is bij ons weer paard geworden en we hebben haar in alle rust getraind zodat ze inmiddels weer een beetje vertrouwen heeft in de mensheid. Bij ons heeft Lou een veulen gekregen, Romeo. Romeo is onze clown, als hij geen omheiningen sloopt, trekt hij wel prikpaaltjes uit de grond of trekt hij alle klittenband sluitingen van Toetje haar deken los… Hij is wel extreem gezellig en mag zich graag met alle werkzaamheden in de wei bemoeien

 

In 2007 heb ik Annemarie voor het eerst in actie gezien tijdens een show van Monty Roberts in Zuidlaren. Sindsdien ben ik bij veel clinics wezen kijken en is de drang om meer te willen leren over paarden, hun gedrag en onze omgang met ze steeds groter geworden. In 2009 heb ik mijn ORUN basis instructeur diploma gehaald en heb ik, naast mijn ‘gewone’ baan bijna 12 jaar lang op zaterdag lesgegeven op een manege. In 2018 werd ik bij het bedrijf waar ik destijds werkte boventallig verklaart, toen zag ik mijn kans schoon en heb ik mij ingeschreven bij E-quine.com. Ik heb me ook gelijk ingeschreven voor alle drie de niveaus want ik was vastberaden om de hele opleiding te doen en af te maken. En dat heb ik gedaan 😊

 

In de zomer van 2021 (ik was inmiddels alweer ‘gewoon’ aan het werk) zag ik een vacature voor MBO docent Paardensport en -houderij. Ik had inmiddels behoorlijk wat meer paardenkennis opgedaan, dus ik dacht, ik probeer het gewoon. En dat heeft goed uitgepakt. Sinds september 2021 werk ik niet meer als manager in het bedrijfsleven maar als docent en mag ik de hele dag over paarden praten, wat wil ik nou nog meer?! Ik geef allerhande paardenvakken, zowel theorie als praktijk en uiteraard ook gedragslessen.

 

En samen met mijn dochter heb ik ons paardenbedrijf Jolie Chevaux, waar wij allerhande trainingen aanbieden, van gedrag tot schrik- en obstakel tot rij/longeerlessen met de focus op biomechanisch correct trainen.

Any review founded
Any courses assigned

Mail : carmentiekstra@home.nl

Phone : 06-36104310

Location : Haren (GR)

Contact Me

    [recaptcha]