Home

The Horse Inside Out

The Horse Inside Out

Een uniek online leerprogramma

Als paardenliefhebbers willen we natuurlijk allemaal dat onze paarden zo goed mogelijk in hun vel zitten en zonder beperkingen kunnen presteren. Om die reden zouden we soms graag door de paardenhuid heen willen kijken om echt te begrijpen hoe het paard in elkaar zit. Dat is nu mogelijk! Op het online platform van The Horse Inside Out ga je alles leren over het functioneren van het gezonde paard en de blessures of afwijkingen die in het lichaam kunnen ontstaan. Je gaat letterlijk een kijkje nemen in het paardenlichaam, hoe gaaf is dat!

 

Door middel van exclusief beeldmateriaal uit dissecties en uitleg over de anatomie en biomechanica leer je het lichaam van het paard beter begrijpen. Dit kan je helpen je bij het voorkomen, maar ook bij het herkennen van eventuele blessures. De Horse Inside Out is een must voor elke paardenliefhebber. Bovendien is het geschikt voor specialisten in de paardenwereld die zich inhoudelijk verder willen verdiepen in hun vakgebied.

  • Een kijkje in het paardenlichaam
  • Exclusieve beelden dissecties
  • Echte skeletten geanalyseerd
  • Online leerprogramma
  • Op je eigen tempo
  • Elke maand live webinar

Zefanja Vermeulen

Zefanja Vermeulen richtte in 2018 Equinestudies op, een kennisinstituut waarmee ze diverse trainingen en lezingen geeft met als thema ‘het paard van binnenuit’ (Equine Inside Out). Door de vele dissecties en ontwikkeling van skeletpreparaten heeft ze unieke kennis en beeldmateriaal van het paardenlichaam verzameld. The Horse Inside Out is dé manier om toegang te krijgen tot de enorme kennis die Zefanja de afgelopen decennia heeft opgedaan.

 

Zefanja: “Paarden trainen op basis van fysiek welzijn is voor mij altijd al de rode draad in mijn leven geweest. Om deze reden ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in de anatomie en biomechanica van paarden. Hun verhaal vertellen is mijn allergrootste missie.”

Zefanja_klein-300x283

Een reis door het paardenlichaam in drie niveaus

In drie niveaus maak je een reis langs elk facet van het paardenlichaam. En het mooie is: dit kan gewoon vanuit huis, vanachter je eigen computer en op je eigen tempo. Iedere maand geeft Zefanja Vermeulen, expert op dit vlak, live webinars over uitgelichte thema’s en is er ruimte voor verdiepende vragen.

 

Level 1 van de cursus staat in het teken van het gezonde paard. De verschillende systemen van het lichaam en hun onderlinge samenwerking zijn in beeld gebracht. Dit gaat van het skelet, tot het zenuwstelsel en van zintuigen tot de werking van de organen. Ook het natuurlijk gedrag en de evolutionaire ontwikkeling die het paard heeft doorgemaakt komt aan bod. Dit is belangrijk om goed  te begrijpen wat er gebeurt als het paard niet meer optimaal functioneert.

 

In level 2 staat het paard in beweging centraal. Beweging speelt een essentiële rol in het leven van een paard. Door te leren herkennen hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen leren zien. Verschillende blessures die je kunt tegenkomen in het paardenlichaam worden toegelicht.

 

In level 3 maak je de verdiepingsslag op het gebied afwijkingen in de bouw van het lichaam en trauma’s

Ervaringen van onze deelnemers

_7009285 (2)

Deel 1

Deel 1 staat in het teken van het gezonde paard. De verschillende systemen en hun onderlinge samenwerking zijn in beeld gebracht.

LEES MEER
1613644090_Spieren

Deel 2

In deel 2 staat het paard in beweging centraal. Door te leren herkennen hoe een gezond paard beweegt, kun je eventuele afwijkingen leren zien.

LEES MEER
1613644127_Hartslag

Deel 3

In deel 3 duiken we in op het gebied afwijkingen in de bouw van het lichaam en trauma’s. Een kijkje in blessures van binnenuit.

LEES MEER

Wil je meer informatie over onze opleiding?

Op 28 februari van 11:00-12:00 organiseren we een online informatiebijeenkomst over de opleiding Instructeur Paard & Gedrag. We vertellen je wat de opleiding inhoudt en je kan al je vragen stellen. Geef je nu op!

Klik hier voor meer informatie of om je in te schrijven