Keuzedeel 'Horsemanship' met de studenten van Lentiz

De afgelopen 3 weken verzorgden we het keuzedeel ‘Horsemanship’ voor de studenten van Lentiz MBO Maasland. Studenten uit Nederland, België en Zweden gingen drie weken lang elke dag bezig met het trainen van paarden. Ze leerden meer over het (natuurlijke) gedrag, hoe paarden leren en hoe we met onze lichaamstaal met ze kunnen communiceren. Ze gingen aan de slag met jonge paarden, obstakeltraining, loswerken, dubbele lijnen, trailerladen, effectieve training en nog zoveel meer. In deze drie weken voltooien de studenten niveau 1 van onze opleiding. Het zijn altijd intense, maar vooral hele leuke weken!

 

Ze sloten de drie weken af met een praktijkexamen van een sessie in de roundpen en het trailerladen. Het niveau was heel hoog. Mooi om te zien hoe de leerlingen alle procedures, het leren lezen van de paarden en het communiceren met hun lichaamstaal eigen hebben gemaakt in maar drie weken tijd. Iedereen is dus ook geslaagd! Gefeliciteerd met jullie diploma!

 

Wat blijft het toch een mooie samenwerking met Lentiz MBO Maasland. Dit jaar helemaal omdat het voor het eerst met internationale studenten was. Op naar de volgende keer!

Geef een reactie