Annemarie van der Toorn

09 maart 2020

Geen reacties

Home Nieuws

E-quine.com gaat internationaal

Meer leren over paarden en de inzet van nieuwe trainingsmethodieken wordt steeds belangrijk in de omgang met paarden, zowel nationaal als internationaal. E-quine.com gaat daarom in mei 2020 van start met de internationale opleiding tot ‘Instructeur Paard en Gedrag’. Vanuit heel Europa kunnen mensen mee doen aan deze opleiding en zo meer leren over het gedrag van paarden.

 

Alle paardenliefhebber vinden het belangrijk om de levensstandaard van paarden te verhogen. Dat hier nog veel kan gebeuren blijkt ook uit het rapport Removing the Blinkers, genaamd ‘The Health and Welfare of European Equidae’. Volgens paardengedrag-expert Annemarie van der Toorn van e-quine.com kan het welzijn van paarden onder andere verbeterd worden als de kennis van mensen die met hen omgaan wordt vergroot.

 

“Het doel van alle paardenmensen, professioneel of niet, moet zijn om meer van paarden, hun gedrag en hun behoeften te begrijpen, en vanuit die inzichten met hen om te gaan. De basis hiervoor is niet een bepaalde stroming binnen de paardenwereld, maar het toepassen van de leertheorie van het paard tijdens de training”, aldus Van der Toorn.

 

In Europa groeit het aantal paardeneigenaren dat zich hier serieus mee bezig houdt gestaag. Dat is bijvoorbeeld te merken aan het groeiende aantal studenten van de erkende opleiding Instructeur Paard & Gedrag van e-quine.com, die momenteel tientallen instructeurs en honderden studenten kent.

 

Vanaf mei 2020 kunnen ook studenten vanuit andere Europese landen starten met deze opleiding. Voor sommige om professioneel paardentrainer te worden, maar anderen om vanuit een theoretische en praktische basis een paard beter leren begrijpen en te lezen.

 

Meer informatie over de aangeboden opleiding is te vinden op onze website. Hier kunt u ook terecht voor andere aangeboden cursussen en producten.

Geef een reactie