Unieke kans: dissectie van een paard

Na jaren zoeken is het ons eindelijk gelukt om een live dissectie te organiseren van een paard. In eerste instantie geeft dit sommigen misschien een vreemd gevoel, maar het is ontzettend waardevol en leerzaam om in het lichaam van een paard te kijken om precies te begrijpen hoe het functioneert en waar eventuele beschadigingen zitten. De datum is nu geprikt op 28, 29 en 30 oktober 2021. We hebben nog twee plekken vrij voor deelnemers!

 

Tijdens een dissectie wordt een overleden paard helemaal ontleed om erachter te komen wat het verhaal van dat paard is. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom een paard op een bepaalde manier reageert en waarom hij bepaalde dingen lichamelijk juist wel of niet uit kan voeren? Hoe vaak hebben we niet geroepen dat we zo graag een kijkje in het paardenlichaam willen nemen om uit te vinden of hij echt niks mankeert of wat hij precies mankeert. Tijdens de dissectie onderzoek je verschillende lagen van het paard. Leer je hoe elke laag zijn eigen functies en structuur heeft en daarnaast deel uitmaakt van het gehele lichaam. Een dissectie maakt als geen andere module duidelijk hoe verschillende aspecten met elkaar in verbinding staan en elkaar beïnvloeden. Dit geeft niet alleen gegevens over de beweging en ontwikkelingen van het paard maar ook veel informatie over blessures, verwondingen of ontstekingen. Elk paard geeft weer nieuwe en andere informatie en laat zien hoe ieder individu zijn eigen anatomie en biomechanica heeft.

 

Wij hebben gekeken naar de beste partij die dit kon regelen en zijn er trots op dat wij een samenwerking aan zijn gegaan met EquinestudiesZij zijn gespecialiseerd in dit soort trainingen en de deelnemers zijn altijd erg enthousiast. Meer informatie over de inhoud kun je vinden in deze mail en natuurlijk op de website van Equinestudies.

 

Hierbij alle informatie:

  • Kosten €625 euro. Dit is inclusief drie praktijkdagen, een zeer uitgebreide handleiding en achteraf gratis professionele foto’s van de cursus. De groepsgrootte is beperkt, dus iedereen krijgt voldoende aandacht voor zijn of haar specifieke vragen
  • Datum is 28, 29 en 30 oktober 2021
  • Wanneer je mee wilt doen, stuur dan een mail naar info@e-quine.com, je inschrijving wordt dan door ons bevestigd*

 

Er zal tijdens de dissectie ook worden ingegaan op fysieke problemen en uitdagend gedrag. Kortom, dit wil je niet missen!

*Wij hebben een minimum aantal deelnemers nodig om het door te laten gaan

Geef een reactie