Throwback naar 15 jaar Leo!

Het verhaal van onze Leo die dit jaar al 15 jaar bij ons is. Het begon allemaal op de paardenmarkt waar twee paardenliefhebbers verliefd worden op een bont paard met de bedoeling om hem te rijden en voor de wagen te laten lopen. Met de fiets wilde ze hem mee naar huis nemen, maar dat ging bij het eerste kruispunt al fout en Leo holde terug naar zijn soortgenoten op de paardenmarkt. Dit was alleen nog maar het begin van zijn uitdagingen, want niemand mocht namelijk aan zijn benen komen, hij steigerde en liet zich niet berijden of aanspannen. Ook het longeren werd een beproeving. Hij vloog meerder keren door de omheining. Met pijn in hun hart voelden de vorige eigenaren zich genoodzaakt om Leo naar de slacht te brengen omdat ze geen idee hadden of en hoe ze dit konden oplossen.

 

Annemarie heeft dit verhaal opgepikt en besloot te kijken of ze Leo kon helpen. De dierenarts keurde Leo klinisch goed en ook de osteopaat gaf groen licht. Hij zou meegaan naar Horse Event om te laten zien hoe je paarden met uitdagend gedrag weer een kans kan geven. Aan het einde van de derde dag stapte hij met vertrouwen rond met een ruiter op zijn rug. Het idee was dat Annemarie na Horse Event een passend baasje voor hem zoeken en zou de opbrengst naar Brooke Hospital for Animals gaan. Zoals de meesten misschien wel weten, is dit anders gelopen en schittert onze Leo nog steeds in de opleiding als leermeester voor onze niveau 1 studenten en zelfs de kinderen! 

 

Onze bonte topper geniet nu van zijn oude dag op onze eigen locatie, Stal Nieuwland. Wat blijft het toch een bijzonder verhaal. We zijn heel blij dat hij nog steeds onderdeel is van ons team!

Geef een reactie