Natuurlijk hoop je dat er nooit wat gebeurt, maar een ongeluk…
Zit in een klein hoekje! En dat is ook precies de reden waarom wij jullie altijd aanraden om een cap te dragen bij het trainen van paarden. Voor de meeste mensen is dat inmiddels een ingetraind gewoonte, maar hoe zit het met het gebruik van een cap voor een eigenaar wanneer je met zijn/haar paard traint?
Wat belangrijk is om te weten is de essentie van cap gebruik in de verzekering. Wat veel mensen niet weten is dat je enorm in de problemen kunt komen als jij of de eigenaar geen cap draagt en er iets gebeurt. Het blijkt zo te zijn dat jij als instructeur volledig verantwoordelijk bent voor je klant. Als de klant geen cap opzet, dan kun jij altijd aansprakelijk worden gesteld en gaat de verzekering niets uitbetalen. Ook niet als de klant zelf aangeeft dat hij hem niet op wil…
De verzekering vindt het namelijk de taak en de verantwoordelijkheid van een professional om de omgeving zo in te richten dat er zo weinig mogelijk kan gebeuren. Waar dit vroeger alleen bij het rijden werd gezien, is dit nu ook bij alles op- en rondom het paard.
Wij zien met enige regelmaat instructeurs op filmpjes of foto’s aan het werk zonder cap, of de eigenaar zonder cap. Met dit berichtje hopen we jullie bewust te maken van het risico dat je daarmee loopt. Dit is ook de reden dat huiswerk- of portfoliofilmpjes waarin mensen zonder cap in de buurt van een paard zijn, niet kunnen worden goedgekeurd, al is je training nog zo goed.
Los van het risico dat je loopt, zijn wij van mening dat onze studenten en instructeurs een voorbeeldfunctie hebben. Dus geef je een training, met volwassenen of kinderen, zorg voor cap gebruik! Zowel voor het voorbeeld wat je stelt als je eigen verantwoordelijkheid die je moet dragen als het mis gaat.
Geef een reactie
Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.