Grondwerk & obstakeltraining

19-12-2019

1 dag

per persoon /

125,00

Home Cursussen

Grondwerk & Obstakeltraining

Grondwerk & Obstakeltraining

Instructeur

Annemarie van der Toorn

Categorie

Grondwerk & Obstakeltraining

Deelnemers cursus

Still no participant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ons programma

08:45

Registration

Registration

08:45

Aivamus volutpat eros pulvinar velit laoreet, sit amet egestas erat dignissim. Sed quis rutrum.

Vivamus volutpat eros pulvinar velit laoreet, sit amet egestas erat dignissim. Sed quis rutrum tellus, sit amet viverra felis. Cras sagittis sem.

Lorem Ipsum

Vivamus volutpat eros pulvinar velit laoreet, sit amet egestas erat dignissim. Sed quis rutrum tellus, sit amet viverra felis. Cras sagittis sem sit amet urna feugiat rutrum. Nam nulla ipsum, venenatis malesuada felis quis, ultricies convallis neque. Pellentesque tristique fringilla tempus.

Ervaringen van deelnemers

Geen ervaringen

Over de cursus Grondwerk & Obstakeltraining

Geef jij leiding aan je paard, of vertelt hij jou waar jullie naar toe gaan en in welk tempo? 'Wie beweegt, bepaalt', is een belangrijke regel in de omgang met paarden. In de cursus Grondwerk & Obstakeltraining gaan we hiermee aan de slag!

 

We starten de cursusdag met wat achtergrondinformatie over het kuddegedrag bij paarden. We gaan dieper in op de hiërarchie en de  wijze waarop paarden met elkaar omgaan en communiceren. Want als je snapt hoe de non-verbale taal van een paard eruit ziet, wordt het ook makkelijker om dit toe te passen in de omgang tussen mens en paard. Ook gaan we het hebben over schrikreacties bij een paard. Hoe ga je ermee om en hoe zorg je ervoor dat je paard veilig is in de omgang?

 

Het grootste deel van de dag besteden we aan de praktijk. We gaan hiervoor aan de slag met paarden die op het trainingscentrum staan, maar het is ook mogelijk om je eigen paard mee te brengen. We starten de praktijk met het grondwerk. Je leert verschillende oefeningen die je met je paard aan de hand kunt doen. Ook besteden we aandacht aan uitdagingen bij het grondwerk: wat kun je doen als een paard niet mee wil lopen? Of je juist steeds voorbij loopt?
Daarna gaan we verder met de obstakeltraining. Je leert hoe je een paard op een veilige, en opbouwende wijze kunt laten wennen aan verschillende spannende elementen. Een paard waarbij je zijn stressreactie kent, en kunt controleren, is een veiliger paard in de omgang!

Praktische informatie

Deze cursus wordt gegeven in Gouda en duurt van 10:00 tot 16:30. Deelname is mogelijk vanaf 16 jaar. Er is geen specifieke voorkennis nodig, iedereen is welkom!

Tijdens de cursus werken we met de paarden die op het trainingscentrum staan, maar wil je je eigen paard meebrengen dan kan dat natuurlijk ook. Graag horen we dit bij je inschrijving, zodat we hier rekening mee kunnen houden in de stalplanning.

 

Beschikbare datum: 24 oktober 2019 (Vol), 19 december 2019

 

Schrijf je direct in voor deze cursus

Onze hoofd instructeurs

Prijs : 125,00 €

Maximale beschikbaarheid : 8

Locatie : Gouda

Heb je een vraag?

Voornaam
Achternaam

E-mailadres

Bericht