Home Annemarie van der Toorn

Bedrijfstrainingen

Ervaringen van onze deelnemers

Al veel bedrijven gingen je voor: een communicatie en/of managementtraining met Annemarie en de paarden. Samenwerken, communicatie en effectief handelen als team zijn bepalende indicatoren voor het succes van iedere organisatie. Veel mensen zijn zich echter slechts beperkt bewust van hun stijl van communicatie, samenwerken en effectiviteit, alsmede de patronen in hun communicatie en lichaamstaal. Feedback geeft een groter inzicht in deze stijl en onbewuste patronen en daarmee een krachtige impuls voor persoonlijke ontwikkeling en betere samenwerking. Er is waarschijnlijk geen effectiever instrument om tot inzicht te komen dan dat van directe feedback. En dan niet alleen gegeven door een andere persoon, die vaak vanuit sociaal wenselijk gedrag komt tot een aangepaste of afgezwakte feedback.

 

Waar vind je nog een medium dat vrij is van subjectiviteit en de feedback aanreikt in de meest pure vorm; direct, zonder omwegen en taalaanpassingen? Paarden beschikken als geen ander over dit vermogen en in hun interactie met mensen bieden ze ons een rijk arsenaal aan reflectie op ons gedrag, communicatie, leiderschap, effectiviteit en samenwerking.

 

Tijdens deze bijzondere workshop integreren we dan ook de thema’s in relatie met het werken met paarden. Door te ‘doen’ en op de resultaten te reflecteren zien we grote parallellen met ons gedrag in onze dagelijkse praktijk. De inzichten laten zich direct vertalen naar een grotere flexibiliteit met andere resultaten als opbrengst.

 

Een aantal jaar geleden is er op NPO2 een mooie documentaire gemaakt over een bedrijfstraining met paarden. Klik hier om te bekijken.

Kijken door de ogen van het paard

Het op deze wijze werken met paarden is voor vrijwel iedereen een geheel nieuwe ervaring, die grote indruk maakt. Paarden lenen zich hier fantastisch voor, vanwege hun enorm spiegelend vermogen. Zij hebben dit talent omdat het prooidieren zijn. Ze moeten om te overleven weten wat jouw lichaamstaal vertelt. Niet wat je probeert te laten zien, maar dat wat je echt voelt. De paarden waar wij mee werken zijn makkelijk en veilig in de omgang, maar tevens erg sensitief. Het werken met deze dieren heeft veel impact op de deelnemers. Het bijzondere is dat mensen die gaan werken met de paarden onmiddellijk laten zien wat hun kracht is, hun valkuilen zijn, wat hen drijft, wat hun uitdagingen en overlevingsstrategieën zijn. Ook iets voor jouw team?

Onze voordelen

✓ Dé specialist in gedragstrainingen voor paarden
✓ KNHS, CRKBO en NPA gecertificeerd
✓ Gratis verzending vanaf € 50,-
✓ Binnen 48-uur in huis

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief!